Google Trustrank Nedir?


Trustrank; kelime anlamı olarak "güven değeri" manasına gelmektedir. Trust ingilizce "güven" anlamına gelir. Trustrank; Google tarafından geliştirilen, Google Pagerank gibi bir algoritmadır. Google bu algoritma ile sitelerin güvenilirlik derecelerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Fakat Google hiçbir zaman çıkıpta Trustrank değerleri genel sıralamada tamamen etkilidir ve biz böyle bir metot kullanıyoruz dememiştir. Buna karşın böyle bir güvenilirlik ölçüm methodunun varlığı aşikardır. Özellikle de Penguen güncellemesinden sonra. Aslında ben penguen güncellemesinin,  Google Trustrank algoritmasının tam gelişmiş bir uygulaması olduğuna inanıyorum.
Trustrank algoritması backlinkler üzerinden geliştirilen bir uygulamadır. Sitenize verilen backlinklerin kalitesi, sizin sitenizin kalitesini yani trustrank değerini belirlemektedir. Bu nedenledir ki kimi zaman sorarız; şu sitenin backlinkleri çok az ama arama sogularında üst sıralarda yer alıyor. Hatta pagerank değeri bile füşük olabilir. İşte bu gibi sonuçlar o sitenin trustrank değerinin yüksek olmasıyla alakalıdır yani backlinkleri kalitelidir.
Bugün, Trustrank ve pagerank, ikisi de google'un, websitelerin güvenilirlik değerlerini ölçmede kullandığı en önemli uygulamasıdır. Pagerank kimi zaman webmasterlar tarafından sahte olarak arttırılabilse de trustrank değeri zamanla doğal olarak kendiliğinden veya doğal seo uygulamaları sonucundan arttırılabilir.
Sitenizin Trustrank değerini arttırmak isterseniz kesinlikle diğer güvenilir sitelerin sizin sitenize doğal link vermesini sağlamalısınız. Bunu da sahte yanıltıcı yollarla değil, "white hat" seo teknikleriyle yapmanız gerekmektedir.

Kişisel Blog

0 yorum: