En İyi Ve En Gerekli Wordpress Seo Eklentileri


Merhaba arkadaşlar. Bu konumuzda wordpress siteler için en iyi ve en gerekli seo eklentilerinden bahsedeceğiz.

Automatic SEO Links

Bu eklenti ile seçtiğimiz her bir kelimenin belirli bir alanı linklemesini sağlayabiliriz. Bu şekilde yazılarımızdaki navigasyonu arttırarak ziyaretçilerimiz için kullanılabilirlik kalitesini arttırmış oluruz. Aynı zamanda ilgili konular için site içi backlink sağlamış oluruz.

Aynı zamanda seçtiğimiz linklerin “nofollow” veya “ext.nofollow” olup olmayacağını seçebiliyoruz.

Automatic SEO Links eklentisinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de seçtiğimiz kelimeleri sadece bir kez linklemesidir. Örnek verecek olursak; bir makale içerisindewordpress kelimesinin linklenmesini istiyorsanız ve bu makale içerisinde “wordpress” kelimesi birden fazla yerde geçiyorsa, eklentimiz sadece bir adet “wordpress” kelimesini linkliyor. Bu sayede site içerisinde onlarca link yığınlarının oluşması engellenmiş oluyor.

SEO Friendly Image

Sizlerin de bildiği gibi sitemiz için sitemizdeki resimler çok önemli bir trafik kaynağıdır. Bu eklenti ile sitenizde resimler  arama motorlarının dostu haline geliyor. Eklentimiz bunu, resimleriniz için seçtiğiniz değişkenleri atayarak resimlerin “title” ve “alt” etiketleri oluşturarak yapmaktadır. Sizler de sitenizde yayınladığınız resimlerden sitenize ziyaretçi gelmesini istiyorsanız, SEO Friendly Image eklentisini kurmanızı tavsiye ederiz.

All In One SEO Pack

Bu seo eklentisi, wordpress siteler için en meşhur SEO eklentisidir. Eğer siz hala bu eklentiyi yüklemedi iseniz hiç zaman kaybetmeden yüklemenizi tavsiye ederiz.

Bu çok işlevli wordpress seo eklentisi sayesinde, konularınızı, tüm sayfalarınızı, etiket ayarlarınızı, title ve meta ayarlarınızı kolayca düzenleyebilirsiniz.

SEO Smart Lİnks

Bu eklenti ile, siteniz içinde vermiş olduğunuz liklere “nofollow” ve “_blank” etiketi (yeni pencerede açar) uygulamanızı sağlar. Gayet kullanışlı bir eklentidir.

SEO Blogroll

Eğer blogroll konusunda aktif yani paylaşımcı biriyseniz ve de aynı zamanda başkalarının sizin sitenizin pagerank değerinden faydalanmasını istemiyorsanız bu eklentiyi kurmanızı tavsiye ederiz. Bu seo eklentisini kullanarak blogrolllarınıza “nofollow” etiketi ekleyebilirisiniz.

Platinum Seo Pack

Bu eklenti, “all in one seo pack” eklentisine rakip olabilecek bir worpdress seo eklentisidir. Bu eklenti ile de “all in one seo pack” seo eklentisi ile yapabileceklerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca pemalinklerinizi (kalıcı bağlantılarınızı) değiştirmeniz durumunda, bu eklenti otomatik olarak 301 yönlendirmesi yapabilmektedir.

Google XML Sitemaps

Bu eklenti sayesinde wordpress sitenizin site haritasını otomatik olarak oluşturabilirisiniz. Herhangi bir değişiklik yapıldığında ise eklenti site haritanızı otomatik olarak yeniler. Bu sayede wordpress sitenizin arama motorlarınca indekslenmesi daha da kolay hale gelmiş olur.

 SEO Title Tag

Bu eklenti sayesinde sitenizin istediğiniz herhangi bir bölümüne etiket ekleyebiliyorsunuz. Bu eklenti de Seo açısından kullanışlı bir eklentidir. Kullanmanızı tavsiye ederiz.

Keyword Optimizer

WordPress sitenizde sizin belirlemiş olduğunuz kelimeleri otomatik olarak bold, italik ve altı çizili olacak şekilde optimize eder. Bu sayede kendiniz bu işle uğraşmak zorunda kalmazsınız ve zamandan kazanmış olursunuz.

Kaynak: En İyi Ve En Gerekli Wordpress Seo Eklentileri

0 yorum: